מיסוני, אחת המעצבות המשפיעות ביותר בתולדות האופנה, הלכה לעולמה בגיל 93, והשאירה אחריה מורשת יוצאת דופן של יצירתיות, צבעים וסגנון בלתי נשכח. יחד עם בעלה, אוטביו (טאי) מיסוני, רוזיטה ייסדה את בית האופנה מיסוני, שהפך לאחד השמות המוכרים והאהובים ביותר בתעשייה.
סיפורם של בני הזוג מיסוני מתחיל ברגע רומנטי יוצא דופן באולימפיאדת לונדון בשנת 1948. רוזיטה, סטודנטית צעירה שלמדה אנגלית בליווי אחיות שווייצריות, ביקרה באירועי האולימפיאדה. שם הבחינה באוטביו, אתלט איטלקי שהתחרה בריצת 400 מטר משוכות. “הוא עבר לידי, ולא יכולתי שלא לשים לב כמה הוא נראה טוב. ניבאתי שהוא ינצח, כי המספר על חולצתו היה 331 – וסכום הספרות שלו, שבע, תמיד היה מספר המזל שלי,” סיפרה לימים.
כמה שנים לאחר מכן, בשנת 1953, השניים נישאו והקימו סדנת סריגים קטנה בעיר גלארטה שבאיטליה. מה שהתחיל כעסק משפחתי צנוע בשם “Maglificio Jolly”, התפתח תוך שנים ספורות למעצמת אופנה ששינתה את הדרך שבה העולם תפס עיצוב טקסטיל.
בני הזוג מיסוני היו חלוצים ביצירת שילובים יוצאי דופן של דוגמאות וצבעים. בעוד שבעבר הייתה האופנה האיטלקית מזוהה בעיקר עם גזרות קלאסיות וצבעים סולידיים, רוזיטה וטאי שברו את כל המוסכמות. הם שילבו חולצות בדוגמת זיגזג עם חצאיות מנוקדות, ויצרו דוגמאות נועזות שהפכו לחתימה הוויזואלית של המותג.
הזיגזגים המפורסמים, שהפכו לסמל של מיסוני, נוצרו למעשה תוך ניסויים טכנולוגיים במכונות סריגה, כאשר הם התחילו בפסים פשוטים ועברו בהדרגה לדפוסים מורכבים יותר.
שנת 1967 הייתה נקודת מפנה למותג, כשהציגו תצוגת אופנה בפלצו פיטי שבפירנצה. הדוגמניות צעדו על המסלול בחולצות למֶה שקופות ללא חזיות, מה שעורר סערה והוביל לכך שהזוג הושעה זמנית מהצגת הקולקציה במקום. אך הפרובוקציה רק הגבירה את הפופולריות של המותג, שזכה במהרה לתמיכה רחבה ממגזינים נחשבים כמו ווג ומעורכת האופנה האגדית דיאנה ורילנד, שסייעה בהשקת של מיסוני בארצות הברית.
רוזיטה וטאי ניהלו את העסק המשפחתי בגישה שונה מהמקובל בתעשייה. הם שמו דגש על איכות, אומנות ושמירה על איזון בין עבודה לחיים האישיים. “טאי תמיד אמר: למה לעבוד יותר אם אין לנו זמן ליהנות מהחיים?” סיפרה רוזיטה באחד הראיונות.
ביתם, הממוקם בסומיראגו שבאיטליה, הפך למרכז של יצירה, אירוח ותרבות. האווירה החמימה שם משכה אמנים, עיתונאים וחברים קרובים, שנהנו ממטבח איטלקי משובח, יין טוב ואירוח ביתי.
בשנת 2014 הגיעה רוזיטה לישראל והפכה את מיסוני לשם מרכזי בשבוע האופנה בתל אביב. “זה מקום שמלא בחיוביות,” אמרה אז. הביקור חיזק את החיבור בין המותג למעצבים ישראלים ואת מעמדה של ישראל על מפת האופנה העולמית.
עם השנים, רוזיטה וטאי העבירו את ניהול המותג לילדיהם – אנג’לה, ויטוריו ולוקה – תוך שמירה על האופי המשפחתי של העסק. בשנת 2013 חוותה המשפחה טרגדיה כאשר בנם ויטוריו נהרג בהתרסקות מטוס סמוך לחופי ונצואלה. כעבור חודשים ספורים, הלך לעולמו גם אוטביו בגיל 92.
למרות האובדן הכבד, רוזיטה המשיכה לפעול בתחום שקרוב לליבה – עיצוב קולקציות לבית. היא שימשה כנשיאת כבוד של המותג ונותרה דמות השראה בעולם האופנה עד יומה האחרון.
רוזיטה מיסוני לא הייתה רק מעצבת דגולה, אלא גם אשת חזון ששינתה את הדרך שבה אנו רואים אופנה. היא הוכיחה שדפוסים וצבעים יכולים לספר סיפור, ושבגדים הם לא רק פריטים ללבוש, אלא ביטוי לאמנות, לחיים ולתעוזה. מורשתה תמשיך ללוות את המותג מיסוני, והזיגזגים הצבעוניים שלה ימשיכו לנסוך שמחה והשראה בדורות הבאים.
Comments